Božanske slike

Prošlo je nekoliko tjedana otkad sam počela stvarati božne slike … Prvo, Sveti Antun Padovanski (Sanctus Antonius Patavinus). Rođen 1191. godine, monah, prepoznat je kao zaštitnik Portugala, mornari, brodolomci i zarobljenici, siromašni, stariji, potlačeni, trudnice, gladni, konjanici, … Tradicionalno je pozvao da nađe izgubljene predmete ili zaboravljene stvari.

Sveti Benedikt Moro (Sanctus Benedictus Africae). Oslobođeni rob sa Sicilije, rođen 1526. godine, ušao je u redove i kanoniziran 1807. Bio je zaštitnik grada Palerma, a na američkom kontinentu dobio je posebna štovanja.

Sveti Augustin (Sanctus Augustinus). Rođen 354. godine u današnjem Alžiru, pripada bogatoj klasi Rimljana. Tijekom života postao je kršćanski teolog i filozof, bio je priznat Doktor Crkve 1298. Smatran zaštitnikom pivara, tiskara i teologa, također ga je prepoznala i slavila pravoslavna crkva.

Sveta Faustina Kowalska (Sancta Faustina Kowalska). Rođena 1905. u Poljskoj, redovnica Reda Gospe od Milosrđa, velika mistika, kanonizirana je 2000. (Ili samo 62 godine nakon njezine smrti, što je vrlo kratko). Poznata je po svojim spisima o Božanskom milosrđu (najvećem Božjem atributu prema kršćanskoj teologiji) i po ostvarenju slike Isusa, Kralja Božanskog Milosrđa koju danas nalazimo u medaljama, slikama pobožnost, itd.

Sveti Franjo Asiški (Sanctus Franciscus Assisiensis). Rođen oko 1181. godine, monah, on je utemeljitelj monaškog reda koji propovijeda molitvu, radost, ljubav božanske Stvorenja da bi učinio posao evangelizacije. Zbog toga je prepoznat kao zaštitnik ekologije i životinja, ali i međureligijskog dijaloga.